Blåser liv i eNorge

Blåser liv i eNorge

Moderniseringsminister Morten A. Meyer ønsker å få fart på den gamle it-planen eNorge. Han har satt ned et nytt, topptungt eNorge-forum.
Det nye eNorge-forumet består av fem kvinner og syv menn. Aftenposten kan fortelle at i det nye forumet som skal få fart på eNorge arbeidet sitter Netcom-sjef Barbara Thoralfsson, LyseTele-sjef Toril Nag, Forward-sjef Bente Sollid Hansen, Telenor-direktør Berit Svendsen og Hege Skyseth i Geodata.. De utgjør 40 prosent av medlemmene i det nye forumet.

Blant mennene finner vi Paul Chaffey, Per Morten Hoff og Kjell Rusti, som alle representerer tre av bransjens organisasjoner og foreninger, er også med i forumet. Det samme er EDB-sjef Endre Rangnes, Ergo-direktør Svein Syversen, Operas styreleder Christian Thommesen og forsker Svein Ølnes, fra Vestlandsforsk.

Forumet hadde ifølge Aftenposten sitt første møte denne uken. Hovedtema her er bruk av it i næringslivet. Verdiskapning i næringslivet er et av hovedsatsingsområdene i eNorge-planen. Effektivisering i offentlig sektor og deltagelse/identitet er andre fokusområder.

eNorge planene ble første gang lansert av daværende næringsminister Grete Knudsen i 2000. Etter dette er det lansert en rekke nye oppgraderinger av planene. eNorge 2005 ble levert av næringsminister Ansgar Gabrielsen tidlig i 2003. Nå vil moderniseringsminister Meyer igjen sette fart på dette arbeidet. Meyer har fått koordineringsansvaret for all it-politikk i regjeringen.