Blått alternativ for sikkerhetskopiering

Blått alternativ for sikkerhetskopiering

Neste generasjons dvd-plater utfordrer andre medier for sikkerhetskopiering.
Dvd-plater som preges av blå laser, utfordrer alle medier som skal benyttes for sikkerhetskopiering eller arkivering for personlig og profesjonell bruk.

50 år

Sony har introdusert sine Prodata plater på 23 GB, konkurrenter har 25 GB, og 50 GB ved skriving på begge sider av mediet.

Bransjen bør bli enige om en felles standard ellers vil mange holde igjen for ikke å få nok et lagringsmedium som er vanskelig å lese.

Sonys Prodata garanteres i 50 år med mulighet for overskriving inntil 10.000 ganger. Det som gjør platene interessante for sikkerhetskopiering er hastigheten som er på 9 MB per sekund for skriving og 11 MB per sekund for lesing.

Mediet vil få et kraftig oppsving til neste år når Sony lanserer sin neste generasjon Playstation 31. mars.

Når den nye Playstation kommer til Norge er usikkert. Det kan godt ta over ett år før produksjonsnivået har nådd et nivå som gjør at også Norge inkluderes.

Tre

Firmaet Nitroav har introdusert tre stasjoner for bruk av Sonys Prodata plater. Den ene kommer med tilkobling med Firewire med en ekstra lagringshylle, de andre er en intern med SCSI-tilkobling eller ekstern med USB 2.0 for fysisk tilkobling og SCSI lagring.

Ideen med den doble enheten med ekstra lagringshylle er å benytte denne til et platelager eksempelvis på 300 GB.

Den doble enheten koster 3.200 dollar de to andre koster 3.000 dollar. Selve platen koster 45 dollar. Disse prisene er foreløpig høye. Om noen år kommer de til å koste betydelig mindre. Da vil mange alternative leverandører av sikkerhetskopiering for mindre forhold få pustebesvær.