Ble lei av gutterommet

Ble lei av gutterommet

Richard Gulbrandsen valgte å bli seniorselger i Component Software etter å ha ledet det norske kontoret til programvareselskapet Tibco i fire år.
Etter fire år som ansvarlig for amerikanske Tibcos operasjoner i Norge, og eneste ansatt i Norge, var Gulbrandsen lei av å ha hjemmekontor på "gutterommet" som en enslig svale. Nå opplever han en luksus i å ha mange kolleger å sparre med.

-- Hvorfor skiftet du jobb?

-- Det var en kombinasjon av et fristende tilbud fra Component Software, og det at jeg hadde vært uten et operativt miljø i den gamle jobben.

-- Hva er det beste/verste med å skifte jobb?

-- Det verste er at man mister den gode relasjonen man har opparbeidet mot kundeporteføljen, og føler at det er en illojalitet vis a vis folk man har jobbet med lenge. Det beste er at man får flere kolleger å sparre med, og dermed blir mye tryggere i en leveranseprosess.

-- Din største utfordring i ny jobb?

-- Jeg begynner helt på scrach igjen. Utfordringen blir å finne nye caser innen det området jeg har bygget opp kunderealasjoner på, men det er også et privilegium.

-- Hvis du kunne valgt helt på nytt en ny bransje/karriere/utdanning. Hva og hvor ville du vært?

-- Tror nok uansett nye valg så hadde det blitt innen salg. Jeg synes det er spennende. Jeg er også interessert i teknologi, og dermed er salg av teknologi en god kombinasjon. Kanskje litt kjedelig, men jeg hadde ikke valgt noe særlig annerledes enn det jeg har gjort.