Blir sosiale av mobiltelefonen

Blir sosiale av mobiltelefonen

Åtte av ti mener mobilen bidrar til å styrke kontakten med familie og slektninger, og hver tredje nordmann har fått større omgangskrets takket være mobiltelefonen.
Undersøkelsen blant 1950 personer, viser at mobiltelefonen sosialiserer nordmenn og at jula er høytid for mobilbruk.

2,6 millioner nordmenn skal i løpet av jule- og nyttårsfeiringen sende hilsener på tekstmeldinger til venner og familie. Denne julen vil også så mange som én million personer benytte billedmeldinger, for å sende jule- og nyttårshilsener, i følge undersøkelsen som er gjennomført for Netcom.

- Dette bekrefter det man gjerne ser ut i fra egen bruk av mobilen, nemlig at mobiltelefonen er et viktig sosialt lim og verktøy, sier kommunikasjonssjef, Guri Wormdahl i Netcom.

Øker omgangskretsen

Hver tredje mobilbruker mener de har fått større omgangskrets som følge av mobiltelefonen. For de under 30 år er tallet hele 65 prosent.

Undersøkelsen viser at mobilen bidrar til å gjøre det enklere å holde kontakt med venner. Spesielt gjelder det personer under 30 år, hvor hele 95 prosent mener dette. Mobiltelefonens betydning, er også viktig for de over 60 år, hvor to av tre mener at mobilen har gjort det enklere å opprettholde og skape kontakt med venner.

Yngre hjelper eldre

- Det er de under 30 som leder an mobilbruken. Likevel benytter de eldre nå i større grad mobiltjenester, ikke minst takket være de yngres mobilbruk. Besteforeldregenerasjon lar seg inspirere og får opplæring av de unge i bruken av mobiltelefonen, og føler seg dermed inkludert i større grad, sier Wormdahl.

Undersøkelsen er landsrepresentativ og er gjennomført av Perduco for Netcom i november 2004 blant 1950 privatpersoner