Blu-ray danker ut HD-DVD

Blu-ray danker ut HD-DVD

Blu-ray-plater selger bra i USA, men går på et stortap i filmindustrien.

Krigen mellom de to høydefinisjonsformatene er i full gang. Ferske tall fra analyseselskapet Home Media Research viser at det i første halvår 2007 ble solgt dobbelt så mange Blu-ray som HD-DVD-plater i USA.

Men tallene er ikke imponerende ennå. Sony-støttede Blu-ray ble solgt i totalt 1,6 millioner eksemplarer, mens det ble solgt 795 000 HD-DVD-plater i samme periode. Siden lanseringen våren 2006 er det i USA solgt i alt 2,2 millioner Blu-ray-plater og 1,5 millioner HV-DVD-er, ifølge Home Media.

Et vikitig slag er også vunnet i kampen om de store kjedene. Blockbuster og Target har inngått esklusive avtaler om å bare selge Blu-ray-filmer i USA.

Mister Dreamworks

Men på en annen svært viktig arena har Blu-ray gått grundig på snørra. Deter nå nemlig klart at både Paramount Pictures og Dreamworks Animation skal slippe sine filmer i høydefinisjonskvalitet utelukkende på HD-DVD.

Grunnen er at HD DVD gir bedre kvalitet for til spillere med lavere pris og lavere produksjonskostnader, sier Kelly Avery, daglig leder Paramount Home Entertainment,til Reuters.

LES OGSÅ: Blu-ray på 200 GB

Forskjellen på den rimeligste Blu-ray- og HD-DVD-spilleren (i USA) er hele 200 dollar i sistnevntes favør. Så langt har de fleste Hollywood-studioene støttet opp om Blu-ray. Men dette kan endre seg, mener Avery. Lavere pris er også grunnen til at Dreamworks, produsenten bak en rekke animerte suksesser, som Schreck og De utrolige, har vippet over på HD-DVD.

Ifølge Dreamworks blir kommende høst den aller største noen gang for hjemme-video. Denne høsten kan også få stor betydning for utfallet av kampen mellom HD-DVD og Blu-ray.