Det bobler i Silicon Valley

Det bobler i Silicon Valley

Investeringsviljen og optimismen er tilbake for fullt i en av verdens viktigste regioner for it-utvikling.

Silicon Valley, området som ligger i den sørlige delen av San Francisco Bay, har svært lenge vært et samlingspunkt for selskaper med teknologisk nyvinning på agendaen. Dette området ble derfor også hardt rammet da boblen sprakk på 90-tallet. Hundrevis av bedrifter gikk dukken i løpet av en kort periode.

Nå er optimismen og investeringsviljen tilbake på topp, melder BBC. Kringkasteren har vært på befaring i området som har huset storheter som Apple, Adobe, Cisco, HP og Sun. Hver uke arrangeres haugevis av møter mellom nyoppstartede bedrifter og investorer med stor lommebok, som håper på å ramle over det neste store innen informasjonsteknologi.

Web 2.0 fortsatt hett

Det er et knippe områder som for tiden peker seg ut som spesielt populære. Det ene er nyvinninger som gjør den digitale hverdagen enklere for folk flest. Ett eksempel er lagringssystemet Drobo, som skal sørge for enklest mulig sikkerhetskopiering og lagringsmuligher på hjemme-pc-er.

Flere og flere investerer i grønn teknologi, deriblant effektive solcellepaneler, samtidig som Web 2.0 og mash-ups fortsatt er tiltrekkende. Investor Peter Rip advarer samtidig mot overdreven optimisme, spesielt innen segmentet Web 2.0.

- Mange av nyvinningene innen Web 2.0 er funksjoner fremfor foretak, og disse funksjonene er rett og slett ganske enkle å reprodusere, sier han til BBC.

LES OGSÅ: Garasjen der det hele begynte