Bonusbarbert Ballmer

Bonusbarbert Ballmer

Også for Steve Ballmer personlig fikk det dårlige Windows 8 og Surface RT-salget konsekvenser.

Styret i Microsoft bestemte seg for å redusere bonusen til den avtroppende toppsjefen, Steve Ballmer. Ifølge tall som er innrapportert til det amerikanske kreditttilsynet (Securities and Exchange Commission - SEC) så fikk Ballmer totalt 1,26 millioner dollar (litt over 7,5 millioner kroner) for finansåret 2013. Av dette var 697.500 dollar lønn og 555.000 dollar bonus.

Bonusen er imidlertid lavere enn målet som lå på 696.000 dollar. Ifølge Compterworlds internasjonale nyhetstjeneste er årsaken dårlig salg av Windows 8 og Surface RT.

Tok store tap

I rapporteringen til SEC skriver Microsoft at kostnadene ved lanseringen av Windows 8 og Surdace dro ned Windows-divisjonens inntekter med 18 prosent.

Tallene for Microsofts fjerde kvartal (de har avvikende regnskapsår) ble offentliggjort 18.juli. Det ble ingen lykkelig dag for Steve Ballmer og hans venner i Redmond. Salget av Surface RT hadde gått så dårlig at selskapet måtte nedskrive hele 900 millioner dollar.

LES OGSÅ: Microsoft-resultat dras ned av RT

En dråpe i havet

Nå er nok symboleffekten av den barberte bonusen langt viktigere enn de økonomiske konsekvensene for Steve Ballmer. Selv om han for forrige finansår bare fikk 79 prosent av den mulige bonusen, mot 91 prosent i 2012 - så har han til smør på brødet. De 146.000 dollarene han ikke fikk er lummerusk. Beløpet tilsvarer 0,0013 prosent av Ballmers verdier i Microsoft, og en enda mindre andel av hans personlige formue. Eller som amerikanske Computerworld skriver:

"Straffen tilsvarer en halv kopp kaffe på McDonalds for den gjennomsnittlige amerikaner."