Boxee Box til Norge

Boxee Box til Norge

D-Links Boxee-baserte mediespiller gjør sitt inntog på det norske markedet.

Det har vært en del oppmerksomhet rundt D-Links Boxee Box etter at den først ble lansert for over ett år siden. Det D-Link her har gjort er å benytte en tredjeparts gratis programvareløsning og lage en rimelig enhet som denne kjører på. Programvaren, Boxee, finnes også for Windows, Mac OS og Linux. Vi har tidligere testet løsningen og omtalt den som meget lovende. Boxee er i utgangspunktet basert på XBMC, men har en litt annen arkitektur for tilleggsfunksjoner (apps) og sosialt nettverk. For eksempel kan man anbefale Youtube-videoer, og disse vil komme opp i venners mediefeed som anbefalt.

Mer informasjon om Boxee-programvaren finner man i vår artikkel Lovende Boxee.

I teorien kan man kjøpe en mini-pc og sette opp Boxee selv - for eksempel velger en del Acers Revo R3600-serie eller Asus Eee Box. D-Links egen løsning er basert på Intels Atom-prosessor. Man benytter her Atom CE4100-løsningen, som er spesielt tilrettelagt for bruk i konsumentprodukter som set-top-bokser, TV-er og medielinker, med mer. Løsningen integrerer blant annet prosessor, grafikkprosessor og brikkesett i én enkelt brikke. Klokkefrekvensen for prosessoren er 1,2 GHz. I utgangspunktet var Boxee Box basert på Nvidias Tegra-plattform, men man har nå valgt å i stedet benytte Intels x86-plattform.

Det er støtte for både kablet- og trådløst nettverk, samt at det leveres med en smart fjernkontroll som er utstyrt med QWERTY-tastatur på baksiden.

Veiledende pris er 1 895 kroner inklusive mva. Produktet er allerede å finne i listene til enkelte webbutikker, men det vil enda gå noe tid før produktet er tilgjengelig.

Vi regner med å starte testingen av D-Link Boxee Box innen kort tid.

Mer informasjon: www.dlink.com/boxee og www.boxee.tv