Bra trøkk i servermarkedet

Bra trøkk i servermarkedet

HP selger flest servere, IBM tjener mest på server-salg. Sun sliter med sine risc-servere.

Det ble solgt servere for 12,15 milliarder dollar (80 milliarder kroner) i andre kvartal. Det var nesten fem prosent mer enn det på verdensbasis ble solgt i samme periode i fjor, viser nye tall fra Gartner Group.

 

IBM håvet inn den største biten av kaken. Selskapet omsatt for 3,7 milliarder dollar, etterfulgt av HP med 3,53 milliarder dollar. På tredjeplassen følger Sun med 1,45 milliarder dollar. Dell har fjerdeplassen med en omsetning på 1,34 milliarder dollar.

 

Når det gjelder plasseringen basert på solgte enheter er rekkefølgen annerledes. På topp ligger HP, som solgte 493.910 servere. Dell er på annen plass med 423.195 solgte servere, mens IBM inntar tredjeplassen med 277.232 servere. Det betyr at IBM får mest ut av hver serversalg.

 

I tillegg er det bemerkelsesverdig at omsetningen på Suns risc-baserte servere gikk ned med 9 prosent, fra 1,48 til 1,34 milliarder dollar. Analytiker Michael McLaughlin i Gartner mener dette er et dårlig tegn for Sun, fordi selskapet ikke har andre servere i porteføljen som kan kompensere dette. HP så også at inntektene på risc-baserte servere gikk ned 8 prosent, men selskapet kan vokse i andre markedssegmenter.

 

IBM økte inntektene på risc-baserte servere med 21 prosent til 1,65 milliarder dollar. Selskapets Power5-prosessor er ifølge McLaughling en viktig årsak til IBMs suksess. I tillegg er IBM stor på bladservere.