Brann rammer Banetele-kunder

Brann rammer Banetele-kunder

Baneteles nett har vært nede siden midnatt på grunn av brannen på Oslo S. Samferdselsministeren er bekymret.

Det har vært brann på Oslo Sentralstasjon, og dette har rammet Baneteles driftssentral. Nå melder selskapet at kundene kan regne med å være på nett igjen innen kort tid.

"Grunnet brann i kabelgate på Oslo S har BaneTele et større nettutfall i både IP og SDH-nettet", heter det i driftsmeldingen på Baneteles hjemmesider.

400-voltsanlegget i bygget er skadet, og teknikere er i gang med å koble opp et aggregat, kommer det fram av meldingen fra morgentimene.

Banetele fryktet først at selve fiberkablene var skadet, men det viser seg nå skadene ikke er spesielt omfattende.

– Vi regner med å få de fleste av våre kunder på nett igjen i løpet av en time eller to, men vi kan ikke garantere det, sa informasjonssjef Terje Lübeck til NTB i 13-tiden.

Bekymret minister
Samferdselsminister Liv Signe Navarsete har fulgt utviklingen med argusøyne.

- Togstansen og strømbruddet ved Oslo S er alvorlig. Jeg følger situasjonen nøye, og jeg har bedt Jernbaneverket og Post- og teletilsynet om å komme med rapporter om situasjonen og om hva som blir gjort for å få jernbane- og teletrafikken i gang igjen, sier Navarsete i en pressemelding.

Så snart man har fått bedre kunnskap om det som har skjedd, vil Navarsete sammen med Jernbaneverket, NSB og Post- og teletilsynet vurdere hva som kan gjøres for å unngå slike situasjoner i tida framover, heter det i meldingen.