Brannfarlig Playstation

Sony ber 3,3 millioner kunder bytte inn sin Playstation 2, etter at flere konsoller har smeltet. Også norske kunder er berørt.

Strømadapterne i den svarte slimline-versjonen av Playstation 2 kan bli overopphetet og medføre brannfare. Drøyt 40 tilfeller av smelting eller overoppheting er rapportert så langt.

Modellene som kan være brannfarlige er produsert høsten 2004. Det dreier seg om rundt 960.000 enheter i Nord-Amerika, 60.000 i Japan og hele 2,3 millioner i Europa.

- Vi er føre var. Alle som har kjøpt en Playstation med de aktuelle serienumrene, kan få den byttet, sier Espen Tollefsen, leder for Playtastation i Nordisk Film, som distribuerer spillkonsollen i Norge.

Du behøver altså ikke å ha oppdaget varmefeil på din konsoll for å få den byttet.

Strømadapterne det gjelder er produsert mellom august og desember i fjor og finnes i modellene SCPH 70002, 70003 og 70004. Modellene har produktidentifiseringskoden HP - ATO48H03 og bærer ett av disse datostemplene: 2004.08, 2004.09, 2004.10, 2004.11 eller 2004.12.

- Det er modeller som stort sett ble solgt mellom september og desember i fjor, sier Tollefsen.

Har smeltet

Problemet skal ifølge Sony ikke eksistere på modeller produsert etter desember 2004.

Det har vært rapportert om 40 tilfeller i Nord-Amerika av at adapterne har smeltet og blitt overopphetet.

I regionene Europa, Midt-Østen, Afrika og Australia/Oseania er det bare rapportert fire slike tilfeller. Mer detaljerte opplysninger finnes ikke, fordi alle disse regionene rapporterer til Sony Computer Entertainments Europa-kontor.

Kundene skal gjennom media bli orientert om hvordan de skal gå fram for å få byttet sin spillkonsoll. Tollefsen lover at dette skal bli enkelt å håndtere for kundene.

- Vi går ut med annonser i flere norske medier i slutten av denne uka, sier Tollefsen.

Foruten annonser vil det snart ligge informasjon på nettsidene. Et detaljert spørsmål og svar-ark om problemet finner du her.

- Helt ukjent

Spaceworld på Paleet i Oslo er en av de store Playstation-forhandlerne i hovedstaden. Adapterfeilen er ikke kjent for dem.

- Dette har jeg ikke hørt om i det hele tatt, sier Tommy Skåland i Spaceworld til Computerworld.no.

Espen Tollefsen presiserer at det bare er oppdaget feil på fire av de 2,3 millioner relevante solgte enhetene i Europa. Han er likevel tilfreds med at produsenten går offensivt ut overfor kundene.

- Jeg er glad for at Sony gjør dette. Det er en kostnad vi bare må ta, sier Tollefsen.