Brannfarlige Nikon-batterier

Brannfarlige Nikon-batterier

Nikon har funnet en alvorlig feil i digitale speilreflekser som D70 og D50.

Fotoselskapet Nikon publisert en sikkerhetsmelding til brukere av Nikon D50, D70s og D100 samt det oppladbare Li-ion-batteriet EN-EL3. Batteriene kan bli overhetet og er brannfarlige. Ifølge selskapet er det fem tilfeller kjent av alvorlig overhetede batterier, to av dem i Europa.

Feilen gjelder også norske brukere. Nikon har lagt ut informasjonen på websiden sin, hvor Nikon-brukere kan sjekke om de skal bytte ut batteriene.

Ifølge Nikon gjelder det ikke en designfeil, men et problem i en produksjonsprosess under produksjonen av denne batteritypen fra mai til september 2004. Nikon har igangsatt et tilbakekallelses- og utskiftningsprogram for alle EN-EL3-batterier som ble produsert i denne perioden.

Online-prosedyre

Alle Nikon-kunder oppfordres å kontrollér om batteriet er av typen EL-EL3. Vær oppmerksom på at EN-EL3a- og EN-EL3e-batterier ikke er berørt av denne defekten.

Hvis batteriet er av typen EL-EL3, kan kundene sjekke dette opp mot en liste av batch-numre. Sjekk listen her på Nikons hjemmeside. Er batteriene av feil type, kan brukerne følge en online-prosedyre for å skifte ut batteriet.

Selskapet anbefaler å være svært forsiktig med batteriet for brukere som  bestemmer deg for å fortsette å bruke det, men påpeker at sjansen at det skjer noe er svært lite.