Bransjeveteran til trådløs innovasjon

Norges nye innovasjonsselskap innen trådløs kommunikasjon, Movation AS, har ansatt Truls P. Berg (42) som daglig leder.

Selskapet ble lansert i januar og eies av de største aktørene innen mobil trådløs kommunikasjon i Norge.

Movation skal bidra til økt innovasjon og verdiskapning innen trådløs teknologi. Målet er at selskapet innen 2010 skal skape nye internasjonale spillere i elitedivisjonen.

- Vi ser Movation som en spennende ny arena for å få til økt innovasjon, og er svært glade for at Truls Berg har takket ja til å lede selskapet, sier Hans Christian Haugli, styreformann i Movation AS og forskningsdirektør i Telenor.

Erfaren seriegründer

Truls Berg har startet fem it-selskaper. På 1990-tallet startet og ledet han børskandidaten Component Software fra 0 - 200 millioner kroner i omsetning. Selskapet vant posisjonen som Norges raskest voksende it-selskap fire år på rad.

Han ledet også oppstarten av Comperio, et selskap han var med å etablere fra FAST Search & Transfer der han var VP Strategic Business Development høsten 2004. I perioden 2002 - 2004 var Truls Berg i tillegg styreleder i Den norske Dataforening.

Har alt vi trenger

- Jeg har i lang tid vært sterkt engasjert i Norges muligheter som fyrtårn for innovasjon, og drømmer om Norge som et høyteknologisk globalt laboritorum for innovative ideer og nyskaping. Utgangspunktet vårt er unikt. Vi har kompetansen, vi har infrastrukturen, vi har aktørene, vi har kapitalen - og nå har vi også Movation som et redskap til å få alle elementene til å spille godt sammen, sier Truls Berg.

- Jeg går til oppgaven med stor ydmykhet. Eierne utgjør Norges definitive A-lag innen trådløs mobil teknologiutvikling, og Movation representerer noe helt nytt i norsk målestokk. Et dedikert innovasjonsselskap skapt av dem som allerede har lykkes og med det ene formål å finne morgendagens vinnere, vil unektelig ha manges øyne rettet mot seg, sier Berg.

De sju samarbeidspartnerne bak Movation AS er Birdstep Technology, Comperio, Fast Search & Transfer (FAST), Nera Satcom, Opera Software, Radionor Communications og Telenor.