Bredbånd får flere til å betro seg

Bredbånd får flere til å betro seg

Rask tilgang på internett gjør at flere åpner opp følelseslivet sitt online.
En fjerdedel av bredbåndsbrukerne i Storbritannia har personlige hjemmesider som de blant annet benytter til personlige betroelser, viser en rapport utarbeidet av UK think-tank Demos.

Rapporten fastslår at muligheten til å være raskt oppkoblet, rett og slett endrer måten mennesker bruker internett på. Mer enn fem millioner husholdninger i Storbritannia har bredbånd og antallet vokser stadig.

Demosrapporten har sett på bredbåndets generelle effekt på nettvanene.

På nett nattestid

Halvparten logger seg på web før frokost. En av fem står til og med opp midt på natten for å koble seg til nettet.

Det betyr, ifølge rapporten, at bredbånd sørger for at folk inntar en mer aktiv rolle online. En av fem sender et eller annet daglig fra nettet, enten det dreier seg om kommentarer eller holdninger til ulike sider.

Bredbånd skaper sosial innovasjon som sørger for debatt utover enkle spørsmål som har med tilgang og hastighet å gjøre. Bredbånd er blitt en del av hjemmet. Man tilbringer tid ved pc-en på samme måte som man slår på tv og radio.

Hard konkurranse

Ifølge analytikere Nielsen/NetRaings, har mer enn 50 prosent av de 22,8 millioner britiske netbrukere regelmessig tilgang på web hjemmefra, og logger seg på med rask hastighet.

De tilbringer dobbelt så lang tid online som dem personer som kobler seg opp uten bredbånd, og ser i gjennomsnitt 1.444 sider i måneden. Populariteten når det gjelder rask tilgang på internett vokser fort, og konkurransen i forhold priser og service blir stadig tøffere.