Bredskjerm på nye jobb-pc-er

Bredskjerm på nye jobb-pc-er

Nesten alle HPs nye bærbare PCer for bedriftsmarkedet får skjermer i bredformat.

Samtidig svitsjer HP fra ATI- til Nvidia-grafikk på sin kraftigste bærbare arbeidsstasjon, med 17-tommers bredformatskjerm.

 

­– Dette er blitt etterlyst blant annet av olje- og offshore-miljøet, fremholder produktsjef for bærbare PCer hos HP i Norge, Stian Trosby, overfor PCWorld.no.

 

I alt er det ti nye modellserier som nå blir lansert, fordelt på tre ultrakompakte PCer, fem mellomklassemodeller som skal gi god balanse mellom mobilitet og ytelse, og på toppen to bærbare arbeidsstasjoner.

 

Alle de nye maskinene er klargjort for Windows Vista.

Minste HP-bærbare

HP Compaq nc2400 er den tynneste og letteste bærbare PCen som HP har lansert til dags dato, når man forutsetter at den skal være utstyrt med optisk lagringsenhet i tillegg til disken.

 

Maskinen veier bare 1,3 kg, er 2,5 cm tykk og har en 12,1-tommers bredformatskjerm.

 

2400-serien leveres med Intel Core Solo-prosessor og skal være tilgjengelig i Norge i begynnelsen av juni.

 

HP regner også den nye 4400-serien som en del av sin ultrakompakte familie. Her er det Intel Core Duo-prosessor og litt høyere vekt, ca. 1,8 kg. Modellene kan leveres enten som vanlig bærbar PC eller som tavle-PC, og kan fås med en spesiell utendørsskjerm for bruk i sterkt dagslys.

 

4400-maskinene kommer i salg i slutten av juni.

Mellomklassen

Mellomklassen starter med de to modellene nx6310 og nc6320. Her snakker vi om 14,1- og 15-tommers skjerm i tradisjonelt 4:3-format, vekt på rundt 2,7 kg og tykkelse på minimalt over tre cm. Prosessorvalget omfatter både Intel Core Solo, Duo og Celeron M. Disse maskinene skal være tilgjengelige nå.

 

Varianter med AMD-prosessor kommer i salg senere på sommeren.

 

Neste steg i denne klassen er den nye 6400-serien, der vi er over på bredformatskjerm igjen, på 14,1 tommer. Maskinene kommer med Intel Core Solo- og Duo-prosessorer og veier rundt 2,1 kg.

 

Til høsten vil disse modellene fås med integrert SIMM-kortplass for 3G-mobilkommunikasjon.

 

Øverst i mellomklassen finner vi 7400-serien, med 15,4-tommers bredformatskjerm og Intel Core Duo-prosessorer – tilgjengelig i slutten av juni.

Arbeidsstasjoner

På toppen har vi to serier. 8400-serien har 15,4-tommers bredformatskjerm og Intel Core Duo-prosessor, og modellen nw8440 er sertifisert som arbeidsstasjon – med ATI-grafikk. Serien er markedsklar i slutten av mai.

 

Øverst troner 9400-serien med bl.a. HP Compaq nw9440, HPs kraftigste mobile arbeidsstasjon til nå. Den har 17-tommers bredformatskjerm og Nvidia Quadro  FX 1500 M-grafikkbrikke med 256 MB grafikkminne. I letteste konfigurasjon veier den 3,4 kg.

 

9420 er klar nå; 9440 kommer i begynnelsen av juni.

12 timers batteridrift

HP lanserer mye nytt tilbehør, bl.a. to nye kompakte, eksterne batteriløsninger med åtte- eller 12-cellers batteri. Sammen med det interne batteriet kan dette gi 6-12 timers batteridrift.

 

– Med en slikt batteriløsning trenger man ikke dra med seg batterilader og -kabel ut i felten, sier Trosby.

 

En annen nyhet er bedre diskbeskyttelse med automatisk parkering av lesehodet ved støt og bevegelse – og ikke bare når man stenger lokket, slik det var før. Enkle løsninger for backup, også ute i felten, fingeravtrykkslesere og smartkortlesere – som særlig anbefales overfor de største bedriftene – hører også med.

 

Les også:

 

HP med raskere mobilaksess

 

Velg riktig bærbar