Bredt, tynt og raskt

Bredt, tynt og raskt

Midt i fellesferien lanserer Panasonic det som skal være verdens første digitalkamera med bredbildeformat.

DMC-LX1 har CCD i ekte 16:9-format. Med 8,4 megapixler, 28 mm vidvinkellinse og en oppløsning på 848 x 480 punkter, åpner Panasonic muligheten til å ta digitalbilder i bredbildeformat.

DMC-LX1, som er et kompaktkamera med 2,5 tommers skjerm, er det første i LUMIX LX-serien. Med en sentralt plassert formatomkobleren kan det velges mellom tre forskjellige bildeformater, 16:9 wide, 3:2 og 4:3.

Stabilisering

I likhet med alle modeller i LUMIX-serien, er LX1 forsynt med optisk bildestabilisering (Mega O.I.S.). Denne funksjonen, som håndterer opptil 4 000 korrigeringer per sekund, kan ifølge Panasonic løse problemer med uskarpe bilder som skyldes ustø hånd. Kamera med Mega O.I.S. kan senke lukkertiden med tre trinn i forhold til kamera uten denne funksjonen.

- Mange tror at uskarpe bilder skyldes dårlig fokusering eller lav kvalitet på utstyret. Men om fotografen skjelver på hånden, ødelegger det flere bilder enn man tror, sier Anders Jonsson, nordisk produktsjef for kamera.

- Det er vanskelig å holde kameraet helt stille. Mange bilder, kanskje akkurat til de der spesielle anledningene hvor man raskt vil fange øyeblikket, blir uskarpe på grunn av ørsmå bevegelser.

Veiledende butikkpris for DMC-LX1 blir omtrent 6.000 kroner.
 
Tynt og raskt

Panasonic lanserer også DMC-FZ30 som ifølge pressemeldingen er et raskere kamera med mange manuelle muligheter. DMC-FZ30 er et 8-megapixelkamera med 12 x optisk zoom. Lukkertiden kan varieres fra 1/2000 sekund til 60 sekunder. Blenderen går fra F2.8 til F11.

Prisen for DMC-FZ30 blir omtrent 8.000 kroner.

DMC-FX9 er den nyeste modellen i Panasonics FX-serie. Ifølge produsenten kan intet annet kameramerke tilby et kamera som bare er 24 millimeter tynt og samtidig har optisk bildestabilisering.

DMC-FX9 har en 2,5 tommers 6-megapixel CCD som gir høyoppløste bilder og 3x optisk Leica-zoom som tilsvarer 35-105 mm linse på et 35 mm kamera.

Veilende butikkpris på dette kameraet er 5.000 kroner når det som de andre kameraene kommer i handelen i midten av august.