Brennemerker platene

Brennemerker platene

LG Electronics har laget dvd-brennere som gjør det mulig å merke platene i selve brenneprosessen.

Sprittusj og klistremerker er fortsatt den vanligste måten å merke hjemmebrente cd-er og dvd-er på. Men med LG Lightscribe kan hvem som helst brenne sine egne framsider på platene.

– LightScribe er et kjempeløft for både privatpersoner og firmaer som raskt og enkelt kan lage til cd eller dvd-plater med profesjonelt utseende, uten å måtte gå veien gjennom tredjepart. Dette produktet vil spare firmaer for mange penger, sier Fredrik Lundqvist i LG i en pressemelding.

Baksiden av medaljen (for ikke å si cd-platen!) er at Lightscribe bare fungerer på plater med en spesiell overflate. Dessuten er det kun mulig å brenne i en farge.
    
GSA-4166B og GSA-5166D er såkalte Super Multi-brennere fra LG som klarer alle DVD-formatene, "pluss", "minus", "RAM" og nå også ”Dual Layer”. Det betyr at det er mulig å lagre opp til 8,5 GB på én side.

De brenner med maksimalt 16x hastighet og kan dermed brenne en hel DVD+R på omtrent 5 minutter. Enheten er også bakoverkompatibel og brenner vanlige CD-er med opp til 40x hastighet.

Begge brennerne er utstyrt med LightScribe.