Briiz går internasjonalt med mobil ip-telefoni

Norske Briiz Telecom ønsker nå å selge sitt teknologikonsept i andre land. USA og Spania er spesielt interessante.

I litt over to uker har Briiz Telecom tilbudt mobil ip-telefoni til bedriftskunder. Administrerende direktør Arne Aarnes kan fortelle at de har hatt veldig god pågang fra kunder, men at det er for tidlig å gjøre konklusjoner om effekten av dette.

 

Mobil ip-telefoni gjør at du kan bruke mobiltelefonen både på det vanlige mobilnettet og i trådløse bredbåndssoner, for eksempel i ditt eget hjem. Migreringen mellom nettene skal gå sømløst.

 

Selskapet har jobbet med utviklingen av teknologien i to år, og har drevet nybrottsarbeid i Norge. Aarnes mener at de ligger så langt fremme at salg eller lisensiering av selve teknologien internasjonalt er et langt mer interessant forretningskonsept for selskapet enn å tjene penger på å selge tellerskritt og bredbåndstjenester i Norge.

 

Videresalg

 

- Dette er ennå  i støpeskjeen. Vi jobber med å finne forretningsmodeller som skal ivareta det tekniske og at det skalerer godt. Teknologien vil ikke nødvendigvis bli markedsført intenasjonalt under merkenavnet Briiz  En modell som kan være veldig interessant er å tilby dette til andre operatører som allerede har opparbeidet en kundemasse, sier Aarnes.

 

Aarnes forteller at de nordiske nabolandene gir gode muligheter, men land som USA og Spania er også i fokus.

 

- I USA er det et stort problem med innendørs dekning på GSM. Der vil denne teknologien ha et kjempepotensial. Det spanske markedet er interessant fordi det der er mange fra andre nasjoner som har midlertidig bosted.

 

Briiz føler at løsningen nå er moden for en bred lansering, og at den fungerer tilfredsstillende. I dag er det bedriftsmarkedet i Norge som selskapet retter seg mot, mest fordi telefonene som kan takle teknologien er relativt kostbare. Det vil si Qtek-telefoner med Windows Mobile og støtte for wlan. Men Nokia og SonyEricsson, som bruker Symbian, ventes å snart komme på banen.

 

Massemarkedet

 

- Når prisene på slike håndsett går nedover, vil vi gå bredere ut og også tilby disse tjenestene for massemarkedet, sier Aarnes.

 

- Når tror du dette vil skje?

 

- Mye raskere enn du tror. Det bør skje et sted i krysningen mellom når det er fornuftig fra et lønnsomhetsperspektiv og oppmerksomheten man får ved å være tidlig ute.

 

- Vi har et mulighetsvindu nå, og vi må forsøke å gjøre mest mulig ut av det mens vi mer eller mindre er alene, sier Aarnes.

Les også:

Ring gratis fra mobiltelefonen