Brikke-giganter utvider samarbeidet

IBM, Sony og Toshiba spytter inn nye penger for å utvikle fremtidens brikkeløsninger.

IBM, Sony og Toshiba varsler nå at de utvider sitt eksisterende samarbeid om å utvikle og produsere elektroniske kretser. Ifølge IDGs nyhetstjeneste har de tre selskapene til hensikt å utvikle nye materialer som gjør elektronikken i stand til å leve minst to generasjoner lengre enn hva dagens teknologi tillater.

 

Det er vanlig at produksjonen av elektroniske kretser måles etter størrelsen på det minste elementet det er mulig å plassere på brikkens overflate. Enkelt forklart er det slik at desto mindre de strømførende kretsene kan lages, jo mer effektive blir de.  

 

32 nanometer

 

I dag produseres de mest avanserte kretsene med bruk av elementer på 90 eller 65 nanometer. En nanomenter utgjør en milliondel av en millimeter.

 

IBM, Sony og Toshiba har i flere år forsket på brikkeløsninger helt ned til 45 nanometer. Det skal nå spyttes inn nye penger for å arbeide seg ned mot neste nivå på 32-nanometer.

 

Hvor store investeringer det er snakk om er ikke kjent, men avtalen tilsier at de tre selskapene fritt kan benytte seg av teknologien i sine fremtidige produkter.