Brødre selger Brother

Brødre selger Brother

Brødrene Storm selger alle sine aksjer i Brother Norge og Brother Sverige til morselskapet Brother Holding Europe.

Familien Storm har eid 50 prosent av aksjene i Brother Norge siden 1977 og siden 1993 i Sverige. Nå blir familien kjøpt ut av det japanske eierselskapet.

Familien Storm har drevet med import og distribusjon av Brother's produkter siden 1965, først som agent og siden 1977 i et samarbeid med Brother Europa.

Brother produserer blant annet skrivere, multifunksjonsmaskiner, merkemaskiner og symaskiner og er et av verdens sterkeste merkenavn innen sine produktkategorier.

Årlig omsetter Brother for 300 millioner kroner i det svenske og norske markedet.

Mange flotte år

- Vi har hatt 28 flotte år som deleiere i Brother, og hatt gleden av å oppleve en utrolig vekst og suksess i det norske og svenske markedet. Både for oss og for morselskapet er likevel dette riktig tidspunkt for en slik endring. Vi er godt fornøyd med avtalen og er trygg på at den gjør oss i stand til å skape et enda sterkere Brother i Norge og Sverige, sier administrerende direktør Christian Storm i Brother Norge.

Storm vil lede selskapet også etter at morselskapet tar over aksjene.

- Brother er i sterk vekst og er best tjent med en sterk internasjonal eier som kan samkjøre logistikk, varelager og markedsføring i alle sine markeder. Vi skal nå i større grad koordinere våre aktiviteter med andre europeiske markeder og arbeide tettere med andre markeder, sier Storm.

Viktige markeder

- Norge og Sverige er viktige markeder for Brother. Nordmenn og svensker er kjøpesterke og ser verdien av å ha det ypperste innen teknologi. Brother skal være best på utskrift og vi skal øke den nåværende omsetningen betydelig i årene som kommer og bli enda mer konkurransedyktig, sier Seiichi Hirata, Representative Director & President i Brother Industries, Ltd.

Brothers skrivere, multifunksjonsmaskiner, merkesystemet P-touch og symaskiner distribueres via et landsdekkende forhandlernett og gjennom ledende distributører. Salget av aksjeposten skal ikke berøre ansatte og forhandlere.

Partene ønsker ikke å kommentere kjøpesummen.