Brother satser stort på alt-i-ett

Brother satser stort på alt-i-ett

Markedsposisjonen til Brother skal styrkes. Multifunksjon er tingen, ifølge Brother-sjef Christian Storm.

Brother lanserer 12 nyheter innenfor multifunksjon blekk og laser. Markedsposisjonen i Norge skal styrkes.

Den aldrende skrivemaskingiganten hevder nå å være det raskest voksende merket innenfor blekkbaserte alt-i-ett skrivere. Ifølge tall fra DMR har en andel på 10 prosent av det norske markedet.

Innenfor laserbasert utskrift/kopi er Brother nummer to etter HP med en andel på 11 prosent. Den gamle skrivemaskingiganten er også store innenfor elektroniske merkemaskiner.

Vil på pallen

Administrerende direktør Christian Storm uttalte på gårsdagens pressekonferanse at Brother sin visjon er å bli blant de tre største skriverleverandørene i verden, uansett teknologi.

- Først og fremst skal vi bli bedre i det sterkt voksende markedet for multifunksjonsskrivere, sier Storm.

Brother er allerede ledende på faks og laserbaserte multifunksjonsmaskiner i Norge med en markedsandel på henholdsvis 32 og 35 prosent.

- Denne lanseringen skal styrke posisjonen vår ytterligere, hevder Storm.

Den oppgraderte porteføljen inkluderer seks blekkbaserte multifunksjonsskrivere, en splitter ny multifunksjon fargelaser, fire nye laserskrivere og en ny etikettskriver.

Fargeskjerm og WLAN

De blekkbaserte multifunksjonsskriverne kommer både med og uten nettverkstilkobling og faks. Modellene er delt inn i to serier, MFC og DCP, og toppmodellen skriver inntil 20 sider sort/hvitt eller 15 fargesider i minuttet.

Felles for alle enhetene er også integrert minnekortleser og fire separate blekkpatroner. Enhetene vil koste fra 865 til 2740 kroner inklusiv merverdiavgift og blir tilgjengelig på markedet frem mot november.

Toppmodellen, som blant annet er utstyrt med fargeskjerm og trådløst nettverk, vil imidlertid ikke dukke opp før i januar.

Her kan du lese en test av en tidligere modell.

Utdatdert, men konkurransedyktig

Den nye alt-i-ett fargelaseren MFC-9420CN skal ifølge Brother være noe av det ypperste innen sitt segment på det norske markedet. Modellen vil bli tilgjengelig i november og tilbyr utskrift, kopiering, skanning og faks samt solide utvidelsesmuligheter.

Blant annet kan den bygges ut med en papirkapasitet på opptil 780 ark og et internminne på 576 MB.

Hastigheten er oppgitt til 31 sider sort/hvitt, men den takler bare åtte fargesider i minuttet.

At den ikke er i nærheten av å skrive like raskt i farger som i sort/hvitt betyr at modellen er basert på en teknologi som er på vei ut av markedet.

Skriveren vil imidlertid koste like under 9 000 kroner inkl. mva, slik at den vil være konkurransedyktig med enheter fra Epson, HP og OKI. Om dette er nok til å kapre markedsandeler er imidlertid et annet spørsmål. 

Sort/hvitt ruller videre

Brother har fire nye dedikerte laserskrivere som skal friste kundene vekk fra HP og Lexmark. Enhetene den nye HL-serien koster fra 2 500 til 5 000 kroner inklusiv merverdiavgift, og tilbyr hastigheter på 30 sider i minuttet. Første side ut skal leveres etter 8,5 sekunder.

Alle har automatisk dupleks for tosidig utskrift og mulighet for høykapasitets tonerkassetter som skal rekke til 7 000 utskrifter. Toppmodellen har i tillegg til vanlig Ethernet også integrert WLAN (802.11b/G).