Bruk Safari-adressefeltet som søkefelt

Bruk Safari-adressefeltet som søkefelt

Gi Apple-nettleseren funksjonalitet som alle de store nettleserne har.

Safari er en kjapp nettleser (på Mac) som etter hvert har fått på plass en del nyttige funksjoner, men én ting mange brukere savner er muligheten til å bruke adressefeltet til å både taste inn nettadresser og søke på internett. Dette er funksjonalitet som finnes hos de tre andre store nettleserne til OS X, det vil si Chrome, Firefox og Opera.

Ikke alle ønsker å bruke adressefeltet til søk. Noen synes kanskje det er enklere å ha en egen søkeboks i tilfelle man vil åpne flere sider, men samtidig beholde søkeordet slik at man slipper å taste det inn på nytt og på nytt. Hvis man ønsker et alt-i-ett-felt finnes det heldigvis råd å få. Ifølge Macworld USA er Omnibar en super løsning.

Omnibar er gratis, og kjører som et SIMBL-tilleggsprogram i Safari. SIMBL er en utvidelse som kan brukes av utviklere i OS X for å lage tilleggsprogram til programmer som Safari (som ikke fikk støtte for tredjepartstillegg før i fjor).

Omnibar fungerer med siste versjon av Safari i både Lion og Snow Leopard. Etter du har installert tilleggsprogrammet og starter Safari på nytt, vil du se at søkefeltet i nettleseren er borte og at adressefeltet strekker seg over hele linja (bokstavelig talt).

Foretrekker du Microsofts Bing-søkemotor fremfor Googles? Kontrollklikk (eller høyreklikk) i adressefeltet og velg "Edit Omnibar Search Providers". Du kan endre standard søkemotor og til og med legge til andre nøkkelord for hurtigsøk på andre nettsteder. Amerikanske Macworld foreslår for eksempel å legge til IMDb slik at du kan skrive "imdb bryan cranston" for raskt å finne informasjon om hvilke andre tv-serier og filmer Breaking Bad-helten har spilt i.

Hvis du heller vil holde nettadresser og søk hver for seg, kan du fjerne Omnibar ved å slette tilleggsprogrammet fra mappen "/Library/Application Support/SIMBL/Plugins/" og starte Safari på nytt.