Bruker Microsoft-penger på spill

RealNetworks har kjøpt opp den europeiske spillprodusenten Zylom.

Realnetworks betaler 21 millioner dollar, eller 141 millioner kroner, for det nederlandske spillselskapet Zylom. Dermed forventes at Realnetworks viderefører sin spillsatsing fra USA til det europeiske markedet.

Realnetworks omsatte for rundt 40 millioner dollar på online-spill de første tre kvartaler i 2005. Selskaper vil legge frem årsresultatet neste uke.

Zylom omorganiseres til europakontoret til Realnetworks. I Zylom jobber 54 medarbeidere.

Online-spill øker

Med Zylom-spillene skaffer Realnetworks seg en god posisjon i Europa. På en vanlig kveld får Zylom opp mot 90.000 spillere samtidig inn på websidene sine. Spillene er tilgjengelige på flere språk, blant dem svensk.

- Onlinespill blir absolutt mer viktig forretningsmessig, sier toppsjef Rob Glaser i RealNetworks.

Websiden til Zylom tilbyr korte internettspill, som kan spilles en bestemt tid, for eksempel en time, mot betaling. Dette markedet er fort voksende, men de tradisjonelle spillselskapene bruker lite ressurser på det.

Pengene Realnetworks investerer er en del av erstatningen selskapet fikk av Microsoft i oktober. Realnetworks fikk 460 millioner dollar av Microsoft, som følge av at sistnevnte ble dømt for å ha brukt markedsposisjonen sin ulovlig for å posisjonere seg i markedet for digitale medier.