Brukt pc på børs

Brukt pc på børs

Eierne bak Greentech og Addex skal notere holdingselskapet på Oslo børs.

Det er fire år siden Kim Jensen og Kim Romero sluttet i GNT og startet opp Addex med Steinar Aune og Greentech som medeier. Sistnevnte har vokst til å bli landets største leverandør av brukt datautstyr. Nå skal holdingselskapet Greentech ASA noteres på børs. Det vil i beste fall skje rett før nyåret eller like etter.

Holdingselskapet eier også teleforhandleren Itale som ble kjøpt i sommer. Per tredje kvartal har 34 ansatte omsatt for rundt 149 millioner kroner i år. Resultatet ligger på drøyt 10 millioner kroner. Da har Addex bokført et tap på 3,5 millioner kroner i utestående fordringer hos konkursrammede Master IT.

Tjener mest på brukte pc-er

Alle tre selskapene er eid av holdingselskapet hvor Jensen og Romero eier 54 prosent. Nest største eierpost i Greentech Holding ASA har Steinar Aune med rundt 38 prosent. De siste prosentene eies av rundt 17 ansatte fra alle datterselskapene.

Det er i Greentech eierne tror det ligger mest penger.

- Vi har nesten 30 prosent margin i Greentech, og vi tror vår rolle som gjenbruker av datautstyr vil styrkes av den generelle interessen for grønnere og mer miljøvennlige it-produkter, forteller Kim Romero som er administrerende direktør i Greentech Holding ASA.Alle leverandørene i it-industrien kjemper om å bli mest mulig miljøvennlig, uten at de har gjenspeilet seg i lengre levetid for produktene. Greentech skal i hvert fall gjøre sitt til at søppelberget ikke blir større enn nødvendig.

- Ved å videreselge brukte pc-er utvider vi levetiden på produktene med to til tre år, forteller Romero.

Men det er ikke utrangerte pc-er som selges via Greentech. De selger også pc-er som knapt nok er brukt, og som fortsatt ligger i produktsortimentet til enkelte av distributørene. Dermed får kunden nesten nye produkter til lave priser.

- Vi kategoriserer produktene etter om de holder en gull-, sølv- eller økonomistandard. Gullproduktene skal gi kjøperne en følelse av å handle nytt. På alt utstyr gir vi også et års garanti, forteller Romero.

Addex gir merverdi

Kim Romero understreker at eierne ikke skal på børs for å bli rike på å selge seg ut. Selv om de må selge seg litt ned for å få omsetning og likviditet i aksjen.

- Vi tenker langsiktig med vårt eierskap, og det er for å få enklere tilgang på kapital gjennom åpne emisjoner at vi vil på børs. Det kan være aktuelt for å finansiere eventuelle nye oppkjøp fordi vi ønsker å vokse i bestemt kundegrupper eller for å komme inn i et bestemt geografisk marked.

Det er tre år siden Kim Romero og Kim Jensen sluttet i GNT for å begynne med parallellimport av avansert server- og nettverksutstyr fra store leverandører som HP, IBM og Cisco. Det har ikke alltid foregått uten støy og misnøye fra de respektive produsentene.

Kim Romero mener Addex gjør produsentene en tjeneste som brannslukker. Dette fordi Addex kan skaffe kundene produkter i løpet av to til tre dager der norgeskontoret må bruke en uke.

- Vi tilfører markedet merverdi som den enkelte produsent ikke greier dekke i dag. De eneste som taper på det er direkteselgerne hos produsentene. For kunden betyr det ingenting. De får bare bedre service, forteller Romero.