BSA gjester Østfold

Siden november i fjor har Business Software Alliance kjørt sin mest omfattende kampanje noensinne. Nå er turen kommet til Østfold fylke.

Ifølge en pressemelding fra BSA opplyses bedriftene om farene ved å benytte piratkopiert programvare, og blir oppfordret til å gjennomgå sin lisenssituasjon. Alle bedrifter som bruker programvare i sin virksomhet kan bli kontaktet av BSA. Denne uken får over ledelsen i over 700 bedrifter i Østfold en henvendelse fra organisasjonen.

Den pågående jakten på programvarepirater er den største BSA noensinne har gjennomført i Norge. I løpet av høsten og vinteren har mer enn 4.000 bedrifter mottat brev fra organisasjonen, med en oppfordring om å foreta en gjennomgang av sine lisenser - og eventuelt avinstallere eller kjøpe manglende lisenser.

Tidligere har BSA rettet søkelyset mot Norges største bedrifter, reklame-, trykk-, og grafisk bransje, it-leverandører og systembyggere.

-- Denne gangen er det virksomheter i Østfold som står for tur, og vi er sikre på at alle som benytter seg av it i sin organisasjon har forståelse for opphavsrett av programvare, sier Eilert Hanoa som er formann i BSA Norge.

Undersøkelser foretatt av BSA viser at piratkopiering koster databransjen rundt en halv milliard kroner i Norge.