Burger-kjede dropper nettverksplaner

Pengemaskinen McDonalds har det ikke like fett lenger. Dårlige resultater gjør at planer om et verdensomspennende "burger-nett" legges på is.

Et it-prosjekt til mange millioner dollar som skulle kople over 30.000 McDonalds-resturanger sammen i nettverk, er stoppet av burger-konsernets nye ledelse.

Den Illinois-baserte hurtigmatkjeden har avbrutt it-programmet som har vært under utvikling siden 1999. Ennå var ingen systemer utplasset i resturangene. Selskapet vil ikke ut med prosjektets totale kostnadsramme, men talsmenn for McDonalds hevder overfor Computerworld at et "titalls millioner dollar" er spart ved å avlyse prosjektet.

Tiltaket kommer etter at hamburgerkjeden i desember leverte tidenes første kvartalsregnskap med underskudd. Noe som også førte til utskifting av hele konsernets toppledelse. Nå skal kortsiktige kostnader kuttes.

Nettverksprosjektet "Innovate" skulle gi langsiktig effektivisering og kostnadsreduksjon ved å integrere driften av alle selskapets 30.000 resturanger fordelt på 121 land. Nå mener ledelsen at kostandene er for høye i forhold til den antatte gevinsten.

Tidligere har McDonalds meldt at de skal legge ned virksomheten i helt i tre land og omstrukturere i fire. 175 filialer som viser for dårlige økonomiske resultater skal legges ned. Mellom 400 og 600 arbeidsplasser vil bli berørt av sparetiltakene, melder Computerworld USA.