Bush forbyr plagsomme web-innlegg

President George Bush signerte forrige uke en lov som forbyr amerikanere å legge inn anonyme og irriterende innlegg på nettet.

I praksis betyr dette at man ikke har lov til å snakke stygt om folk eller hva det skulle være på en blog, en mailing-liste eller andre web-forum anonymt. Gjør du det under fullt navn, er det greit.

 

Ifølge News.com, er det merkelige forbudet gjemt i en ny lov som kalles Violence Against Women and Department of Justice Reauthorization Act. De som bryter denne loven kan risikere store bøter og fengselsstraffer opp til to år.

 

Godt gjemt 

 

Dypt i lovteksten finnes en liten bit med overskriften "Preventing Cyberstalking". Her omskrives loven som skal forhindre at folk plages over telefon til å forby alle som bruker internett "without disclosing his identity and with intent to annoy".

 

Bruken av ordet "annoy" er problematisk. Marv Johnson fra American Civil Liberties Union mener at det er umulig å avgjøre hva som er "annoying" (plagsomt/irriterende). Det som er plagsomt for noen, er ikke nødvendigvis det for andre.