Bush vil ha bredbånd til folket

Bush vil ha bredbånd til folket

Den amerikanske presidenten lover bredbånd i alle krinker og kroker i USA i 2007.

Den amerikanske presidenten er ikke kjent for å uttale seg om it-strategi, men i valgår brukes alle midler for å nå ut til de ulike deler av velgermassen. I en tale i Minneapolis til en samling av ansatte i kommuneadministrasjonen lovet Bush bredbåndsoppkobling til alle i USA.

- Bredbånd garanter at vi har tilgang til informasjonen som endrer vår økonomi, ifølge Bush, som stiller til valg for Republikanerne for fire nye år som USAs president.

For å nå målet vil Bush-administrasjonen fjerne regler og gi bredbåndsaktører tilgang til de føderale nettene. I tillegg vil Bush stimulere utvikling av bredbånd gjennom strømnettet og fjerne skatt fra internetthandel.

Ifølge en undersøkelse gjennomført siste uke benytter 55 prosent av alle netsurfere i USA seg av bredbånd, enten hjemme eller på jobb.

Vil ha flere regler

Adam Thierer, teleanalytiker i Cato Institute i Washington, D.C., stusset på hvorfor Bush har brukt fire år før han kom med sine uttalelser om bredbånd.

- Jeg tror det har aldri vært noe tema før nå, og man lurer jo på hvorfor han har ventet så lenge med å uttale seg om dette, sier Thierer til News.com.

Det forventes at også den demokratiske presidentkandidaten John Kerry vil uttale seg om bredbånd denne uken. Demokratene ønsker en mer aktiv rolle for myndighetene gjennom regulering.

Ved å definere bredbånd som en universaltjeneste alle har rett til er det mulig å sette opp prisene i de tettbefolkede byene for å skaffe penger til utbygging i strøk med færre mennesker.

Medisinsk informasjon

Bush uttalte seg også om helsevesenet. Han ønsker at den medisinske verden blir digitalisert og at digital informasjon om ens helse kan deles i helsevesenet.

-- Innen ti år må alle amerikanere ha en personlig digital medisinsk mappe. Føderale myndighetene må styre dette i første omgang etter dagens teknologiske standarder, mener Bush.

--Jeg vet at det er et problem med personvern. Det er pasienten, kunden, som selv må ha full kontroll over sin helseinformasjon, sier Bush.