10 fete BI-år i vente

10 fete BI-år i vente

Forretningsanalyse (BI) har i dag kun nådd 15 prosent av det potensielle markedet, mener BI-gründer Bernard Liautaud.

Markedet for forretningsanalyse, eller BI, er bare så vidt begynt å utvide seg. I løpet av de neste ti år vil dette området vokse enormt, mener Bernard Liautaud.

Liautaud var med å grunnlegge Business Objects i 1990, selskapet som utviklet de første programvare for forretningsanalyse.

- Akkurat nå er BI-penetrasjonen på 15 prosent. Vi skal utvide og utvikle oss til å omfatte de øvrige 85 prosent, sier Liautaud i et intervju med Computerworld Danmark.

LES OGSÅ: - BI og BPM bedrer datademokratiet

BI til brukere

Denne utviklingen skjer ved å bringe business intelligence til brukerne, i stedet for å la brukerne komme til BI-løsningene.

- Vi skal integrere forretningsanalyse så mye som mulig, slik at du ikke behøver å åpne en BI-applikasjon for å utnytte BI. BI-funksjonene skal integreres i kontor- og forretningsapplikasjoner, slik at du hele tiden har en tjeneste åpen på skjermen, som viser de informasjonen du har bruk for. Tenk for eksempel på markedsandeler i realtid, sier Liautaud.

Liautaud kaller dette begrepet "ambient BI", som innebærer at BI-løsningene bygges rundt den eksisterende it-infrastruktur. Med dette forsvinner den ekstreme kompleksiteten helt fra brukernes bevisthet, og avansert datamining og analyse blir en del av det mashup-miljøet, som brukerne er vant til å betjene seg av i en web 2.0-verden.

10-års planen

- Det kommer til å ta 10 år å skape en naturlig modenhet på BI-markedet. I denne perioden vil antallet f brukere i store virksomheter gå fra få hundre til titusener av medarbeidere. Og samtidig vil de mellomstore virksomheter ta BI til seg, fordi deres teknologianvendelse blir stadig mer sofistikert, sier Liautaud.

Han påpeker at han i 1990 allerede ga ut en bok om hvordan BI kan brukes til å lede virksomheter og organisasjoner gjennom demokratisering av viten, måling av prestasjoner og så videre. Og det er stadig kjernen i Business Objects, forteller han.

Les hele intervjuet på Computerworld Danmark .

Les alt om BI i IDG Whitepapers .

Business Intelligence