De fleste roter med forretningsanalyse

De fleste roter med forretningsanalyse

Nesten ni av ti prosjekter innen forretningsanalyse når ikke sine opprinnelige mål, ifølge en ny undersøkelse.

Hele 87 prosent av prosjekter innen forretningsanalyse (business intelligence) klarer ikke å nå målene som opprinnelig var satt. Nesten 25 prosent av prosjektene går over budsjett. Dette viser en undersøkelse blant 68 it-direktører i Storbritannia, gjort av National Computing Centre på vegne av Sybase.

Nesten en tredjedel av it-direktørene var skuffet over at forretningsanalyse-operasjonene i seg selv er trege og ressurskrevende. Over en femtedel mener at dataene de fikk ga dem viktig informasjon. Kun 54 prosent var fornøyd eller mer fornøyd med resultatene enn de hadde ventet på forhånd.

Likevel mener to tredjedeler av de spurte at ytelsen har blitt bedre ved hjelp av denne teknologien og 56 prosent mener de har fått bedre data. 54 prosent var såpass sikre på teknologien at de ville innføre den i andre deler av bedriften.

Direktør Stefan Foster ved National Computing Centre sier at utrullingen av forretningsanalyse fører med seg problemer som man også ser i andre prosessendringer. Kulturelle problemer kan for eksempel være et stort hinder. Han mener at å gi god opplæring til de ansatte vil hjelpe på dette problemet, skriver britiske Computerworld.

LES OGSÅ: 10 fete BI-år i vente