IBM kjøper Cognos

IBM kjøper Cognos

IBM legger fem milliarder dollar på bordet for BI-leverandøren Cognos.

IBM kjøper den canadiske BI-leverandøren Cognos for fem milliarder dollar i kontanter, rundt 27 milliarder kroner, melder Computerworlds nyhetstjeneste.

- Oppkjøpet av Cognos støtter IBMs "Information on Demand" -strategi som ble lansert i februar 2006, og går på tvers av selskapets virksomheter. IBMs styrker på informasjonsintegrasjon, konsulenttjenester, innhold- og datahåndtering kombineres for å åpne opp forretningsverdien i informasjon, skriver IBM i en pressemelding.

LES OGSÅ: - Cognos-kjøpet ingen bombe

Oppkjøpet er det siste i en lang rekke sammenslåinger innen business intelligence-området. Oracle kjøpte Hyperion i mars i år, SAP slukte Business Objects i oktober, som igjen snappet opp Cartesis og ALG Software. Cognos kjøpte selv det mye mindre Applix tidligere i år.

LES OGSÅ: Oracle gjør milliard-oppkjøp

LES OGSÅ: SAP kjøper Business Objects

Programvare og konsulenttjenester er i ferd med å erstatte maskinvare som IBMs viktigste forretningsområde, og oppkjøpet vil være et slag i ansiktet for IBM-konkurrenten HP, som tilbyr en BI- og datavarehusplattform som er basert på produkter fra Cognos.

IBM vil integrere Cognos i sin Information Management Software-avdeling i første kvartal 2008, melder selskapet.

Business Intelligence