SAP kjøper Business Objects

SAP kjøper Business Objects

Blar opp 33 milliarder for et springbrett inn i business intelligence-området.

Søndag kveld annonserte den tyske ERP-leverandøren SAP AG kjøpet og planene om å kombinere franske Business Objects’ produkter med sine egne produkter. Prislappen blir 6,78 millarder amerikanske dollar, eller rundt 33,4 milliarder norske kroner, skriver IDG News.

- Med kjøpet beveger SAP seg inn på business intelligence-området og kan tilby integrerte løsninger, sier administrerende direktør Henning Kagermann i SAP.

De to selskapenes styrer ble enige om avtalen søndag.

Kagermann forteller også at det er lite overlapp i de to selskapene, og at det derfor ikke vil være behov for store restruktureringer. Business Objects vil fortsette som et eget selskap, men produktene vil med tiden tilnærme seg SAPs produktportefølje.

- Business intelligence-løsningen vil finnes i en mer intergrert form for SAP-kundene, mens en mer frittstående versjon for de som ikke er kunder, sier administrerende direktør John Swartz i Business Objects.

Til sammen har SAP og Business Objects over 5000 forretningspartnere. Det er foreløpig ikke klart når de integrerte produktene vil være klare på markedet.

Business Intelligence