Sparebank 1 vinner BI-pris

Sparebank 1 vinner BI-pris

Får Dataforeningens BI-pris for snuoperasjonen med sitt datavarehus.

Juryen legger til grunn at Sparebank 1 DA har snudd laber tiltro til datavarehuset «til en virksomhetskritisk suksesshistorie». Juryen understreker kandidatens tydelige styring og struktur som viktig suksessfaktor, og berømmer bredden i løsningen.

– Kompleksiteten i løsningen er udiskutabel. Kandidaten evnet å etablere en felles datamodell og en sannhet hvor BI-systemet leverer informasjon til 30 selskaper, sier juryleder Anita Steine fra Canal Digital

- Ut av boksen

Data er harmonisert på tvers av mange forretningsområder og enheter og inkluderer 72.000 produkter og 3000+ ETL-jobber.

- Dette er gjort med en robusthet og fleksibilitet som gjør det mulig å inkludere nye enheter på 200 timer.

Steine argumenterer med at benchmarking på tvers av enheter er definert og satt i system. Individuelle krav til rapportering, analyse og prediksjon er ivaretatt, og avanserte metoder gjør det mulig å vise samlet risiko i hele virksomhetsstrukturen.

- Kandidatee ser ut av boksen, og inkluderer blant annet NTNU i sine prediksjonsmodeller for å se på nye mønster, pattern recognition. Det er en samlet jury som står her i dag og er enig om at dette er svært imponerende håndverk, sier hun.

- Betyr mye

Sparebank 1s fagsjef for BI og Datavarehus, Terje Dahl, mener det er artig å få utmerkelsen.

- Dette betyr mye for Sparebank 1 når det gjelder å komme seg i toppskiktet, utvikling på mobile flater og rekruttering av flere folk, sier han.

To andre som hadde utmerket seg i år var Det Norske Veritas og BN Bank.

I fjor vant også en bank, Dnbnor. Året før vant Det Norske Veritas.

Business Intelligence