Veritas slo Mills og Telenor

Veritas slo Mills og Telenor

Det Norske Veritas vant Dataforeningens BI-pris.

Det Norske Veritas (DNV) fikk nylig prisen for beste datavarehusløsning i 2009. Det er Dataforeningen som deler ut prisen.

Juryen skriver i sin begrunnelse at DNV har etablert en felles konsernløsning for BI som er aktivt brukt i styringen av virksomheten på tvers av organisasjonen og prosessene, og som på sikt skal betjene alle datterselskapene.

Videre mener juryen at DNV har:

"...påvist sterke bidrag fra BI-løsningen til økt produksjons- og prosesskvalitet, sikkerhet, effektivitet og lønnsomhet, samt har en gjennomtenkt plan for videreutviklingen.Implementert en helhetlig BI-plattform basert på moderne teknologi og forvaltet etter BICC / BI Governance prinsipper, med evne til å utvikle seg i takt med virksomheten.

Juryen skriver også at selv om vinneren har mye igjen å gjøre, gitt virksomhetens internasjonale størrelse og kompleksitet, står den nominerte BI-løsningen frem blant finalistene. Juryen har dessuten lagt spesielt vekt på prestert kvalitet og pågangsmot i arbeidet så langt.

Årets prisutdeling sammenfalt med feiringen av Dataforeningens faggruppe Datavarehus og Business Intelligence torsdag kveld på Ekebergrestauranten i Oslo. Rundt 100 deltakere fra både brukere og it-bransjen var samlet for feire tiårsjubilanten.

Fra Det Norske Veritas var det Jørgen Kadal og Kristian Ramsrud som tok i mot "BI-prisen 2009".

De to andre finalistene var Mills og Telenor. Totalt var det rundt 20 kandidater til prisen.

Business Intelligence