Bygger for Telenor

Eterra skal etablere 100 wlan-soner for Telenor innen 31. mars. Birdsteps programvare for sikkerhet og fakturering er en viktig del av løsningen.
Det finnes fortsatt ingen nøkkelferdige løsninger for offentlige trådløse nett. Nødvendig sikkerhet og mulighet til å ta betalt for tjenestene ligger ikke inne i standardpakkene fra utstyrsleverandørene.

Eterra har satt sammen en pakke som inneholder de nødvendige elementene, og systemintegratoren vant i fjor en større utbyggingskontrakt med Telenor. I løpet av vinteren installeres 100 trådløse nett i hoteller og andre offentlige steder.

Sentralt i Eterra-løsningen er programvare fra norske Birdstep. Versjon 2.0 av selskapets Intelligent Mobile IP Client ble nylig lansert, en programvare som har fått mye oppmerksomhet fordi den legger til rette for til sømløs overgang mellom ulike radionett som gsm, gprs og wlan.

Såkalte vandrenett innebærer at for eksempel en foredragsholder kan forlate sitt lokalnett og fortsette nedlastingen av de sistene foilene i drosjen uten å måtte gjøre noe som helst med pc-en.

Foreløpig har Eterra og Telenor valgt å ikke innføre mulighet for "vandring" i sine offentlige soner. Enkel oppkobling godt nok. Med Birdsteps programvare detekteres automatisk nettverk i nærheten, og den kan også gi automatisk autentisering. I tillegg får operatøren mulighet til å tvinge brukeren inn i sitt eget nett, samtidig som oppkoblingen skjer ifølge forhåndsdefinerte profiler.