Byggsøk mot nye høyder

1,4 millioner innbyggere kan nå sende sin byggesøknad elektronisk via ByggSøk.

Mange av ByggSøk-kommunene har også den største byggeaktiviteten i landet. Stadig flere kommuner melder seg på, og mange har kommet langt i å forberede innføring av ByggSøk.

Bruken av ByggSøk har skutt fart det siste året. I fjor gikk 3,5 prosent av byggesakene gjennom ByggSøk, mens tallet nå er oppe i cirka 10 prosent. Det er ventet at antall brukere passerer 8000 før årsskiftet, mens det var totalt 4220 brukere i hele fjor.

Sentralt prosjekt

Kommuner som bruker ByggSøk opplever god medvirkning fra næringen, ifølge den statlige informasjonsportalen Odin. På denne måten skapes en selvforsterkende effekt og et voksende miljø innenfor ByggSøk.

- Ved at flere tar systemet i bruk, blir prosessen i plan- og byggesaker enklere for brukerne og kommunene, sier kommunal- og regionalminister Erna Solberg.

ByggSøk er et offentlig system for elektronisk kommunikasjon i plan- og byggesaker med nettadresse www.byggsok.be.no. Målet er å forbedre produktiviteten og effektiviteten i plan- og byggesaksprosessen.

I 2006 skal 25 prosent av alle byggesaker gå gjennom ByggSøk, og 80 kommuner skal tilby elektronisk mottak. ByggSøk har lenge vært et sentralt prosjekt i regjeringens moderniseringsarbeid.