Bytter gavene på nett

Bytter gavene på nett

Allerede på selveste julaften skynder nordmenn seg til pc-en for å selge ut sine uønskede gaver.

Så snart ribba pinnekjøttet er fortært og julen sunget inn, setter nordmenn seg bak laptopen i sofaen for å bytte gaver.

- I år er det satt rekord for antall annonser på julaften og første juledag, sier Nina Sandvold Brekke i Finn torget.

Glade byttere

Tidligere ble julegaver som ikke traff blink lagt til side i skuffer og skap for å minne om de gode ønskene som lå bak. Nå har nordmenn tatt nettet i bruk for å bytte gavene i ting de også vil ha nytte og glede av i året som kommer, i tillegg til vissheten om de gode ønskene.

- I år er det satt rekord for antall annonser på julaften og første juledag, sier Nina Sandvold Brekke som er produkt-direktør for Torget på Finn.no, i en pressemelding..

Og i år ble det en ny rekord for bytte av julegaver på nett

- I år er det lagt inn over 1000 annonser fra privatpersoner på Finn torget i løpet av julaften og første juledag. Dette er en økning på over 30 prosent sammenlignet med den samme perioden i fjor, som også var et rekordår, sier Sandvold Brekke.

Julegaver

- Blant gavene som byttes er biljardkøer, fluestenger, biografien om Jens Christian Hauge - og mye, mye mer. Mange er tydelige på at annnonsen gjelder en julegave som skal byttes, sier Brekke.

Også bruken av tjenesten har vært rekordhøy. På julaften var hele 69 000 unike brukere inne på Finn torget og 1.juledag var 111 000 brukere innom tjenesten. Tilsvarende tall for fjoråret var hhv. 51 000 og 81 000. Både når det gjelder kjøp og salg av saker, er folk altså mer ivrige denne jula enn noen gang tidligere.