CA kjøper id-administrasjon

CA kjøper id-administrasjon

Tre milliarder kroner i kontanter må CA ut med for å få tak i Netegritys programvare for identitet- og adgangsadministrasjon.
Netegritys utvikler teknologi som gjør det mulig å administrere brukerdata, som brukernavn og passord, på tvers av egne nettverk og internett.

Selskapets kunder benytter blant annet løsningene til å forenkle og samordne bruker-administrasjonen i eldre løsninger med mer moderne web- og tjenesteorienterte løsninger. Dette er en problemstilling som stadig oftere dukker opp når bedrifter etablerer web-baserte portaler for ansatte, partnere og kunder.

CA selger allerede identitet- og adgangsadministrasjon under merkenavnet Etrust, men ønsker å utnytte Netegritys spisskompetanse på området. Netegritys produkter vil bli integrert i Etrust-porteføljen.

-- Sikkerhet fortsetter å være viktig for CA. Vi vil være sikre på at vi kan tilby den bredeste og dypeste IAM-programpakken (Identity and Access Management, red. anm) i markedet, sier CAs nye toppsjef, Kenneth Cron, ifølge en pressemelding.

Netegrity er blant annet kjent for Siteminder, Identityminder Web Edition og Identityminder Eprovision, alt sammen programvare for adgangskontroll og -administrasjon.

Oppkjøpet til en verdi av nesten tre milliarder kroner (430 millioner dollar) er det største CA har foretatt på flere år. Alle formaliteter forventes å være på plass i løpet av 90 dager.