CA kutter fem prosent av staben

Computer Associates skal kutte 800 arbeidsplasser verden over i en restrukturering som skal spare selskapet for 75 millioner dollar i året.
CA skal være ferdig med denne restruktureringen i løpet av 2005, ifølge IDGs eget nyhetsbyrå.

Denne beslutningen fra CA er omtrent den samme som kom i september i fjor, da selskapet besluttet å kutte 800 arbeidsplasser for å redusere driftskostnadene.

CA avsluttet sitt 2005-regnskapsår i mars med 15.300 ansatte, like mange som selskapet hadde året før - til tross for restruktureringene i september. Jobbkuttene i september i fjor ble nullet ut av de 400 personene CA fikk da de kjøpte Netegrity, samt 350 nyansatte i CA India.

Bedre resultater

Meldingen om restruktureringen kom på samme tid som CA la frem resultatene for første kvartal i regnskapsåret 2006, som endte 30. juni. CA omsatte for 920 millioner dollar, en økning på åtte prosent i forhold til samme periode i fjor.

Nettoresultatet endte på 94 millioner dollar, mot 40 millioner dollar i første kvartal regnskapsåret 2005.

De nyannonserte jobbkuttene kommer som en følge av at CAs relativt ferske lederteam, med toppsjef John Swainson i spissen, ser at enkelte divisjoner kan trimmes for å bli kvitt ineffektivitet og dobbeltfunksjoner.