CA-sjefen trekker seg

CA-sjefen trekker seg

Presset mot toppsjefen i Computer Associates, Sanjay Kumar, ble for stort. Han gikk av som styreformann og toppsjef i går.
Sanjay Kumar vil fortsette i selskapet i en nyopprettet stilling som sjef for programvareutviklingen. Som "chief software architect" får han samme stillingsbetegnelse som Bill Gates har i Microsoft, men blir neppe like mektig.

Endringene i toppsjiktet kommer som en følge av etterforskningen mot selskapet i forbindelse med manipulering av regnskapstall i 2000. Kumar var toppsjef i det aktuelle tidsrommet, og en rekke hoder har allerede rullet i forbindelse med denne saken. Flere involverte har allerede sagt seg skyldige i juks og fanteri.

Styremedlem Lewis Ranieri overtar som styreformann og jakten på ny toppsjef er igang. Den nye styreformannen sier i en uttalelse at endringene i Kumars rolle ikke er basert på konklusjonen om at han var involvert i regnskapsjukset, men styret følte likevel at det var nødvendig å handle.

Kumar har også trukket seg fra styret i selskapet.

Bransjeanalytiker Richard Ptak i Ptak Noel & Associates sier til IDG News Service at CA raskt må få på plass en ny toppsjef.

- Dette er ikke gode nyheter for selskapet, men samtidig ikke det verste som kunne skje. Jeg forventer noe uro blant kundene.

Han forventer at CAs konkurrenter posisjonener seg i lys av problemene i håp om å kunne plukke noen kunder. Ifølge Ptak er spesielt HP aggressive i slike situasjoner, men også IBM har de rette produktene for å fange opp usikre kunder.

- Jeg tror ikke CA har mer enn et kvartal på seg til å finne en erstatter hvis de skal unngå alvorlig uro, sier Ptak.