CA vil samle it-sjefens styringsverktøy

CA vil samle it-sjefens styringsverktøy

LAS VEGAS: Med en ny trebokstavforkortelse, EIM (Enterprise Infrastructure Management) vil Computer Associates at it-direktøren skal få bedre oversikt over sine verdier og ressurser.
LAS VEGAS: - Kundene våre ønsker bedre integrasjon for å få ned styringskostnadene på it-systemene, sier Mark J. Barrenechea som er vice president for produktutvikling i Computer Associates (CA). Programvaregiganten arrangerer denne uken sin store kundekonferanse, CA World, i Las Vegas. Den første nyheten CA kom med var EIM, og selskapet sier de med denne produktstrategien kommer med komplette og integrerte løsninger for styring av lagring, prosesser, sikkerhet, samt infrastrukturens ytelse.

- It-direktøren skal få helhetlig informasjon på et sted, sier Barrenechea.

Han sier videre at de fleste it-direktører i dag har spedt fokus og har separate styringsverktøy for vært enkelt område. Men at man ved å samle disse vil kunne på ned de totale it-kostnadene.

- Vi vil gi it-direktørene bedre kontroll ved å gjøre hele it-virksomheten synlig, sier Barrenechea.

Han sammenligner denne integrasjonstankegangen for helhetlig styring av it-systemene i en bedrift, med evolusjonen i applikasjonsmarkedet.

- Tidligere kjøpte selskapene applikasjoner fra en rekke leverandører, i dag ser man imidlertid fordelen med integrerte applikasjonspakker med forskjellige funksjoner, som er bedre oversiktig og mindre manuell integrering, sier produktutviklingssjefen.

- It-direktøren skal ha en økonomisk fremgangsmåte, med mulighet til raskt å kunne skissere et kostnadsbilde når forretningsenhetene ber om nye funksjoner. For å få til dette må han til en hver tid vite hvilke ressurser og verdier it-avdelingen sitter på. Gjennom agenter som saumfarer bedriftens nett skal alt av maskinvare og programvare kartlegges. I et styringspanel i Unicenter vil også it-direktøren kunne se hvilke elektroniske forretningsprosesser som bedriften har gående og hvor mye disse koster av ressurser, sier Barrenechea.

EIM er en del av "On demand" strategien til Computer Associates. Mer om "on demand" kan du lese i CIO Computerworld nummer 4 som kommer ut 11. juni, og i Computerworld førstkommende fredag kan du lese mer om CAs nye produktstrategi.