Canon-år for digitalkamera

Canon-år for digitalkamera

Et av fire kameraer solgt i Norge er en Canon. Her er de norske salgstallene for de største produsentene av digitale kameraer.

Canon solgte 26.196 kameraer i Norge i tredje kvartal 2005. Dette betyr at rundt et av fire digitale kameraer solgt i Norge er en Canon.

 

Dermed er selskapet suveren markedsledr, med 9.000 flere solgte eksemplarer enn HP på annenplass.

 

Dette kommer frem av tall Computerworld.no har innhentet hos produsentene.

 

De andre selskapene har heller ingen grunn til å være misfornøyd.

 

- Salg siste kvartal var bra, sier Amund Hamre i HP til Computerworld.no.

 

25 produsenter

 

Kameramarkedet i Norge er stort. Ifølge tall fra Fotorådet er det solgt rundt 300.000 digitale kameraer de tre første kvartalene i 2005.

 

Fotorådet har ingen tall for 3. kvartal, men det er rimelig å anta et salg på 100.000 kameraer i denne perioden. Dermed representerer tallene i Computerworld.nos oversikt mellom 75 og 80 prosent av totalen.

 

En kort sjekk på Kelkoo.no viser at det på nettet i Norge selges 281 ulike digitalkameraer av 25 produsenter. Canon (42 modeller), Olympus (34 modeller) og Nikon (31 modeller) er ifølge Kelkoo bredest i tilbudet sitt, mens Prozigma, Trust og Contax bare er representert med en modell. Samlet markedsfører de sju selskapene i Computerworld.nos oversikt 170 av disse 281 kameraene.

 

Kanonår 

 

For hele bransjen har 2005 hittil vært et kanonår, akkurat som i fjor.

 

Men veksten har flatet ut og flere produsenter forventer at det i 2006 vil være en mye tøffere kamp om markedsandeler.

 

- Sannsynligvis vil vi merke en innsnevring i antall tilbydere av kompakte digitalkamera allerede neste år, sier Olve Byre i Casio til Computerworld.no.

 

Dermed er det tid for bransjen å slipe knivene. I det nyetablerte norgeskontoret for Nikon, for eksempel, er planene store å komme seg høyere opp på listen. For forbrukerne betyr det at fotomarkedet fortsatt vil være et paradis.

 

Les PC Worlds store guide til digitalkamera.