Canon blir en felles enhet

Canon blir en felles enhet

Canon slår sammen business solutions- og consumer imaging-avdelingene i Norge.

Canon gjennomgår en europeisk omorganisering i disse dager. I Danmark har det gått drastisk for seg. 22 medarbeidere og tre direktører har mistet jobbene sine de siste ukene, melder CRN i Danmark.

Omorganiseringen innebærer at det som tidligere var to selvstendige divisjoner under Canonbanneret nå blir slått sammen.

- Ikke like voldsomt

Dette skjer også i Norge.

- Vi slår sammen det som før het business solutions og consumer imaging, forteller Erik Mikalsen i Canon Norge. Han var inntil nylig leder for Canon Business Solutions under den gamle strukturen. Mikalsen understreker at det ikke blir like dramatisk som i Danmark her.

- Omorganiseringen får også konsekvenser i Norge, men nedbemanningen vi ser i Danmark får vi ikke her, og den har i og for seg ikke noe direkte med nedbemanningen å gjøre. Det har mer med justeringer i forhold til ambisjoner i Danmark. Men vi gjør visse grep, sier Mikalsen, uten å ville gå inn på hva dette innebærer. De er i ferd med å rulle ut planene nå. I Danmark vil ny organisasjon være på plass 5. Februar.

Bevarer kanalstrategiene

- Grunnen til at vi gjør dette, er at vi ser at vi kan bli raskere. Det finnes styrker i begge områder, og vir tror at vi kan trekke synergier fra det, sier Mikalsen og understreker at dette ikke vil få voldsomme endringer for partnerne.

- De to markedene er så forskjellige i utgangspunktet at vi vil få en organisering som fortsatt tar hånd om de forskjellige kanalstrategiene.