Canon Norge selger seg ut

Canon Norge selger seg ut

Canon selger sin 56 prosent eierandel i Papyrus til Seevi as. Papyrus passer ikke lenger inn i Canons forretningsmodell og strategi.
Canon Norge har eid 56 prosent av Papyrus-kjeden siden 1995 og selger nå hele sin aksjepost i bedriften. Canon selger til det familieeide selskapet Seevi as hvor daglig leder i Papyrus, Eldar Strøm er medeier. Seevi har med dette valgt å utøve en kjøpsopsjon i kontrakten ved et eventuelt salg fra Canons side.

Papyrus driver salg av data-og kontorutstyr og eier tre butikker i Oslo-området. -- Bakgrunnen for salget er de endringene Canon Norge har gjort i organisasjonsstrukturen. Eierskapet i Papyrus passer ikke lenger inn i vår forretningsmodell og strategi. Likevel har Papyrus vært en viktig bidragsyter for oss i forbindelse med salg av konsumentprodukter, sier Per-Anton Vinje, administrerende direktør i Canon Norge.

Eierandelen i Papyrus har vært en god investering for Canon Norge. Papyrus har i alle år drevet lønnsomt, og er et vel innarbeidet konsept i Oslo-området, legger han til.