Canon utvider samarbeid med SMG

Canon Norge as utvider samarbeidet med Santech Micro Group (SMG).

SMG har vært partner av Canon i mange år og distribuerer produkter for konsumentmarkedet for mer enn 150 millioner per år.

Avtalen som nå undertegnes utvider samarbeidet til å gjelde flere produktområder, blant annet mindre multifunksjonsmaskiner. Maskinene som inngår i avtalen er beregnet for små og mellomstore bedrifter. Multifunksjonelle maskiner kombinerer utskriftsmulighet, kopifunksjon, faks, og i noen tilfeller også skanning og fargevalg i én maskin.

Multifunksjonsmaskinene har lavere driftskostnader enn tradisjonelle skrivere og Canon tilbyr på stedet service. Det nye produktområdet inkluderer i tillegg til multifunksjonsmaskinenene visittkortskrivere og fargelaserskrivere. Partene har forventninger til at den felles satsingen skal gi resultater i form av dedikerte forhandlere fra IT-kanalen som ser muligheter gjennom salg av de nye produktene fra Canon.

- Utvidelsen i salgskanalen er nytt for Canon i Norge. Vi ønsker med dette å etablere en større kontaktflate ut mot bedriftsmarkedet, sier kanalansvarlig i Canon Norge, Petter Sjaastad.

Til nå har Canon Norges distribusjon av disse produktene utelukkende basert seg på salg direkte til tradisjonelle forhandlere. Nå retter Canon Norge as salgsinnsatsen mot flere kategorier av partnere. Samtidig ønsker Canon Norge å videreutvikle det etablerte forhandlernettet.

- Med dette utvidede samarbeidet, beveger SMG seg inn på et nytt og spennende område. Vi ser et stort potensial i disse produktene og har tro på at våre forhandlere nå er klare til å selge disse produktene, sier Alex Jensen, administrerende direktør i SMG.