Capgemini stenger svenske kontorer

Årsaken er at konsulentselskapet vil konsentrere sin virksomhet til de kontorene som har riktig geografisk plassering i forhold til fremtidig strategi.

Konsulentselskapet vil stenge kontorene i Jönköping, Karlshamn, Klippan og Ludvika. Totalt dreier det seg om 90 ansatte, skriver ComputerSweden.

Årsaken til stengingen av de fire kontorene er at Capgemini i Sverige vil konsentrere sin virksomhet til de ti kontorene som har en riktig geografisk plassering i forhold til selskapets fremtidige strategi.

Foruten de fire kontorene som skal lukkes, kommer Capgemini også til å redusere eller avvikle visse kompetanseområder ved kontorene i Västerås, Växjö, Linköping og Kalmar. Dette er basert på redusert etterspørsel.

Ingen planer i Norge

- På alle Capgemini-kontorer finnes det dyktige medarbeidere og det er leit å måtte stenge disse fire kontorene. Men samtidig er det mitt ansvar å sikre at vi har en virksomhet som hele tiden svarer på markedets etterspørsel, sier administrerende direktør Jan-Erik Karlsson i Capgemini Sverige.

Han var inntil nylig sjef for norske Capgemini, men den svenske og den norske sjefen byttet plass tidligere i år.

- Det foreligger ingen planer om å gjøre noe tilsvarende i Norge. Dette gjelder kun Sverige. Ser man på våre tall nå, går de i en helt annen retning, sier informasjonsansvarlig Marie Fossum i CapGemini Norge.

I Norge har Capgemini kontorer i Oslo, Trondheim, Bergen, Stavanger og Fredrikstad.

Les også: Søkte jobb, fikk sparken.