Catch kjøper seg større

Catch kjøper seg større

Catch Communications kjøper ID Comnet for 89,3 millioner kroner.
I kjøpet inngår en netto kontantbeholdning på 13,2 millioner kroner, slik at nettoprisen Catch betaler er 76,1 millioner kroner. Etter kjøpet blir Catch-konsernet det største bredbåndsselskapet på Oslo Børs, skriver selskapet i en pressemelding.

ID Comnet omsatte i første halvår for om lag 77 millioner kroner og et resultat før renter, skatt, avskrivninger og amortisering (EBITDA) på 5,4 millioner kroner.

ID Comnet er et lønnsomt selskap som knytter sammen datakommunikasjon fra ulike operatører til et ensartet kommunikasjonsnett. ID Comnet har en sterk posisjon innen datakommunikasjon og relaterte løsninger for den høyere enden av bedriftsmarkedet.

Catch Communications vil gjennom kjøpet av ID Comnet kunne realisere betydelige synergier. Samtidig vil oppkjøpet styrke Catch sin posisjon i det krevende bedriftsmarkedet for datakommunikasjon.

- Dette er en unik mulighet. ID Comnets kompetanse og sterke bedriftskundebase kombinert med infrastrukturen i Catch åpner for betydelige synergigevinster som vil være verdiøkende for våre aksjonærer. Sammenstilt med kjøpet av BlueCom i juni vil dagens oppkjøp bidra til at Catch er meget god posisjonert i samtlige segmenter, sier administrerende direktør Kjell Ivar Hansen i en kommentar.

- Dette er en merkedag for videreutviklingen av ID Comnet. Med Catch på eiersiden ser vi mange spennende muligheter i bedriftsmarkedet for datakommunikasjon. Catch og ID Comnet er meget godt rustet til å erobre nye kunder i dette markedet. Våre kunder vil merke at ID Comnet nå er en del av en nasjonal nettverkseier. Det legger grunnlaget for en styrket langsiktig lønnsomhet som tjener kunder og ansatte, sier konserndirektør Svein Berntsen i ID Gruppen.

Catch tar sikte på å ta ut synergier i størrelsesorden 8 til 12 millioner kroner gjennom oppkjøpet.

- ID Comnet er et meget veldrevet selskap som kan vise til gode resultater. Selskapet har gjennom årenes løp bygget opp en sterk markedsposisjon og god kundelojalitet. Vi ser frem til å få med dette teamet inn i Catch-konsernet, sier Hansen i Catch.

Han legger vekt på at oppkjøpet er i tråd med selskapets uttalte strategi om å delta aktivt i konsolideringen i bransjen. Samtidig som kjøpet innebærer en styrking av posisjonen i bedriftsmarkedet.