Grønt fra MSI

Grønt fra MSI

CEBIT: MSI lanserer en rekke nye produkter, og fokuserer på lavere forbruk og mer miljøvennlig produksjon.

I likhet med de fleste andre utstillerne på årets CEBIT-messe snakker MSI varmt om grønn it, og lanserer en rekke produkter som både skal spare deg penger og redde kloden på en og samme gang.

Blant selskapets nyheter er blant annet en oppdatert versjon av selskapet " turbo-matede" spillbærbar. Som tidligere er denne maskinen utstyrt med turbofunksjon, som gir deg enkel og effektiv overklokking kun med et lite trykk på knappen.

På den nye modellen har turboknappen fått en ekstra funksjon. Ved å aktivere turbo når du bruker maskinen uten strømadapter koblet til vil den ikke lenger overklokkes, i stedet aktiveres noe MSI kaller Turbo Battery. I praksis innebærer dette en rekke strømsparingsfunksjoner, blant annet stilles lysstyrken på skjermen til et minimum. Mens overklokking symboliseres med rødt lys rundt knappen, vises det et grønt lys når du aktiverer Turbo Battery.

Ifølge MSIs talsmann Mark Siekmans skal dette gi opp til 20 prosent bedre batterilevetid, samt spare miljøet ved at du bruker mindre strøm.

Nettopp dette med lavere strømforbruk er noe som går igjen i de fleste av MSIs nye produkter. Selv om lavere strømforbruk er et klart pluss for forbrukerne, ved at maskinvaren utvikler mindre varme og gir deg lavere strømregning, gir det nok neppe de store utellingene rent miljømessig.

Hovedkort med lav varmeutvikling

Blant produktene som blir ekstra energieffektive er også en rekke avanserte hovedkort for stasjonære pc-er. Vi fikk se både nåværende modeller og kommende modeller. Mens modellene som er i salg i dag gjerne er utstyrt med enorme kjøleløsninger, vil neste generasjon hovedkort fra MSI leveres med atskillig mindre kjølere.

Det har selskapet blant annet oppnådd ved å bytte ut en rekke komponenter på hovedkortet til varianter som er hakket sprekere, samtidig som de har et mye lavere strømforbruk. Lavt forbruk gir mindre varmeutvikling, som igjen betyr at det er mindre behov for spektakulære kjøleløsninger.

Det kommer blant annet nye kort basert på X48, P45 og G45-brikkesettene for Intels prosessorer, samt modeller beregnet for bruk med AMD-prosessorer, basert på det splitter nye 780-brikkesettet. Felles for de nye toppkortene er også at de er utstyrt med hele 13 sata-porter, dermed er det bare kabinettet som setter begrensning for hvor mange harddisker du kan montere i maskinen.

LES OGSÅ: Asus reduserer strømforbruket

Fremtiden er bærbar

I tillegg til en rekke nyheter på komponentsiden, satser MSI tungt for å bli større på bærbarmarkedet. I forbindelse med den nye storsatsingen på bærbare til forbrukermarkedet har selskapet også lansert en ny og friskere logo, som de håper vil fenge den jevne forbruker mer enn den gamle, litt triste logoen.

Blank logo med spenstigere design skal sikre nye kunder.

Vi har tidligere sett at selskapet har kommet med en rekke spennende produkter, og om vi skal ta utgangspunkt i det vi har sett her så langt ser det ut til å bli nok av modeller å velge mellom fra MSI også i fremtiden.

En av modellene MSI legger spesielt stor vekt på er deres nye PR620 med Anion luftrensingsteknologi – les mer om PR- 620 her. Denne modellen vil være klar for salg nærmere sommeren. MSI har ingen fastsatte planer om å implementere teknologien i flere modeller enn så lenge.

Selskapet viste også fram en rekke nye bedrifts- og forbrukermodeller. Mest spennende var dog en serie nye spillbærbare, samt en bitteliten bærbar som skal konkurrere med blant annet Asus EeePC.

Nytt, heftig og annerledes til spillere

For spillere er det spesielt tre modeller å se opp for i løpet av året. De tre modellene er enn så lenge på utviklingsstadiet, men skal være klare for salg innen utgangen av 2008. Felles for de tre er at de er en anelse mer spesielle enn bærbare flest, i alle fall utseendemessig.

Den første av modellene, GT730, skal være klar for salg like etter sommeren. Dette er en seriøs spillbærbar basert på kommende brikkesett og prosessorteknologi fra AMD. Det lover godt for både ytelse og batterilevetid. Ellers er maskinen utstyrt med skjerm på 17-tommer.

Det mest spesielle med GT730 er nok uansett utseendet. Mange produsenter liker å bruke materialer som ser ut som karbonfiber, det skal jo tross alt få maskinen til å se raskere og tøffere ut. Der andre velger å få ting til å se ut som det sterke og lette materialet, velger MSI å bruke ekte vare. Det skal sikre at maskinen mer solid, og en anelse lettere. Sistnevnte kan nok komme godt med på en såpass stor bærbare.

MSI bruker ekte vare - lover solid bærbar med lavere vekt.

De to andre modellene, GX-620, er identiske under skallet, og ligger noe lengre frem i tid, men vil etter alt å dømme komme på markedet mot slutten av året. Også disse kan skilte med annerledes og til dels spennende design. Den ene er kledd i ekte skinn, modellen vi fikk se var lilla og svart, og passer kanskje best for kvinnelige spillfantaster. I den siste maskinen er det brukt ekte treverk. Vi er ikke helt sikre på om vi synes det designet er harry eller lekkert, med tror nok at det vil falle i smak blant mange kunder.