Merkel åpnet Cebit

Merkel åpnet Cebit

CEBIT, HANNOVER: Med politisk tyngde har den franske presidenten Nicolas Sarkozy og bundeskansleren gitt startsignal for verdens største datamesse.

Frankrike er partnerland i årets versjon av Cebit, og vil benytte anledningen til å synliggjøre sin egen it-industri.

I år har Cebit 5 845 utstillere. Det betyr at den nedadgående trenden ikke helt er snudd. I fjor stoppet telleren på 6153 utstillere.

Men på Cebit, ifølge messeorganisasjonen selv fremdeles verdens største datamesse, er tegnene på endringer i den internasjonale økonomie, godtn synlig. Kina er i år det nest største utstillerlandet, etter Tyskland. I fjor tok Taiwan andreplassen. I alt er 77 land representert på Cebit.

Grønn it

Et av årets store temaer er grønn it. Klimadebatten har satt press på it-aktørene for å gjøre noe med det høye strømforbruket, som også vil spare penger for forbrukere og bedrifter. Samtidig er bransjen klar over at salg av pc-er er en viktig del av næringskjeden.

Derfor vil flere leverandører på messen vise frem hvordan de har tenkt å bidra til strømsparing og miljøvennlig it.

Den tyske kansleren Merkel mener også at it-bransjen må gjøre it enda mer tilgjenglig for forbrukere. For alt for mange har it fremdeles en høy terskel, påpekte hun i talen sin.

- De aktørene som greier å skape it som ikke utfordrer forbrukere, men gjør det lett for dem å ta det i bruk, vil skaffe seg store kundekretser, sier hun ifølge Computerwoche.

Cebit-messen avholdes fra tirsdag til søndag, og det forventes over 400 000 besøkende.

De norske IDG-bladene PC World, Computerworld og It-bransjen har journalister i Hannover som vil dekke messen.

Les om:

Cebit 2008