ÅPNINGSSEREMONI: Forbundskansler Angela Merkel åpnet årets Cebit-messe. Her flankert av Kinas visestatsminister Ma Kai (til venstre) og Jack Ma, sjefen for verdens største netthandelsfirma, kinesiske Alibaba. (Foto: Deutsche Messe)

5000 nyheter på Cebit

Kina stiller med over 600 utstillerfirmaer på den store datamessen i Hannover.

<Font color="red">Cebit:</font> Over 5000 teknologinyheter kommer til å bli presentert på den store Cebit-messen, som går av stabelen denne uken.

Messen ble åpnet søndag kveld av Tysklands forbundskansler Angela Merkel.

Blant nyhetene som blir vist på messen, er hvordan en Porsche Panamera automatisk kan koble seg opp til internett via et vanlig SIM-kort. Via en Vodafone-løsning kan bilenes eier for eksempel fjernsjekke om bilen er låst eller hvor den er parkert, i tilfelle man har glemt hvor bilen er.

Sikkerhet og Tingenes internett er også sentrale temaer på messen.

Tallene

Cebit-messen er ikke hva den en gang var når det gjelder besøkstall. I sine glansdager under dotcom-bølgen nådde besøkstallet opp i 850.000, men dette er nå redusert til rundt 260.000 besøkende, som er det forventede besøkstallet ved 2015-messen, ifølge Tech UK.

Det betyr at arrangøren forventer omtrent like mange besøkende i år som i fjor. Besøkstallet ligger noe høyere enn for den mer forbruker-rettede elektronikkmessen IFA i Berlin, der det i fjor høst var rundt 240.000 besøkende.

Et av slagordene for årets Cebit-messe er «100 % business».

Man regner med at rundt 42.000 av de besøkende på Cebit-messen kommer fra utlandet.

Tallet utstillere ligger på i overkant av 4000 bedrifter fordelt på rundt 70 land.

Kinesere og rockestjerner

Kina er årets «partnerland» for Cebit-messen, og Kina stilte med blant andre visestatsminister Ma Kai under åpningsseremonien.

Hele 600 av utstillerfirmaene på messen er kinesiske. En del av dem er samlet i en stor kinesisk utstillingspaviljong, men mange er også spredt blant de øvrige utstillerne.

Og 350 av utstillerfirmaene regnes som oppstartsbedrifter som ganske nylig er kommet i gang.

Talerlisten for årets messe og konferanse er lang og inneholder en rekke ledere for store it-selskaper.

På listen finner vi også den tyske rockestjernen Peter Maffay, NATOs assisterende generalsekretær dr. Jamie Shea og verdens angivelig mest kjente hacker, nå sikkerhetskonsulent Kevin Mitnick. Edward Snowden vil delta gjennom videolink fra Moskva